Startsida
Innan och efter fönsterbyte
Fördelar/Fördommar
Renovera eller byta ?
Rot-avdrag
Betalningsätt
Vid beställning
SP
Okrossbara fönster
Kontakt

Fördelar/Fördommar

Klicka för stor bild

Eftersom PVC-fönster fram till nu förekommit relativt sparsamt i Sverige, i synnerhet i norra Sverige, finns det många frågor och kanske även oro.
Det är vanligt att man jämför dem med plastmöbler, vilket blir en felaktig jämförelse  då plastmöbler består av en helt annan typ av plast som inte är UV beständig på samma sätt. Vidare finns oro för hållbarheten avseende ytan på ett PVC-fönster. Erfarenheten visar att i jämförelse med en målad yta så håller PVC-fönstret färgen bättre och är mindre känslig för repor. Ytan varken gulnar, spricker, flagar eller kritar
.
PVC-fönster hade en stor uppgång på 80-talet och många större fastigheter i och runt Malmö fick nya PVC-fönster som fortfarande ser ut som nya. Än i dag där lägenheterna får nya hyresgäster eller ägare så kan den nya lägenhetsinnehavaren säga: vad kul, här har dom nyligen byta fönster. Och en sådan kommentar är kul att höra om man själv har PVC-fönster eller som för oss som kämpar dagligen med att övertala nya kunder med vilket material ni skall välja i era nya fönster eller som en kund sa: valet är självklart, om ni köper en båt väljer ni en plastbåt eller träbåt. Det finns inte något annat än pvc som är mer lämpat till ändamålet.

Sedan finns det dåliga och bra pvc-fönster och man ser ingen skillnad förrän det är försent, vanligt glas utan emissionsglas, argon eller kryptongas och istället för riktigt stål så har dom plåtprofiler eller i dom värsta fallen ingenting alls.

Sveriges stor säljare just nu är trä/aluminium och det är inte det värsta
utan att dom kallas för underhållsfria och det är långt ifrån sanningen.
Det största problemet med fönster är under vinterhalvåret när vi har minus grader på utomhus och plusgrader inomhus, någonstans mitt inne i fönstret, där noll punkten befinner sig bildas det kondens och där med röta och mögel.
Hur mycket man än målar och klär fönstren med färg och aluminium, så hjälper inte detta.
Det enda som hjälper är det rätta valet från början.


 
 
Senaste nytt
Nytt Rot-avdrag
Gå in på denna länk och läs mer om Rot-avdraget på Regeringskansliets sida. http://www.regeringen.se/sb/d/11257... läs mer »
Senaste erbjudandet
Lagerrensning 50 % rabatt
LAGERRENSNING 50% Rabatt exkl.moms (rabatten avdragen på angivna priser) Bredd x Höjd Fasta pris/st (vit/vit om inget ann... läs mer »
Nyheter
Nytt Rot-avdrag...
Ny anställning av ytterliggare en licensierad montör...
Nyhetsarkiv »
2018-09-25 / 14:12
Lägger fram bostadsrapport
2018-09-25 / 14:11
Svenska bolånemarknaden mattas av
2018-09-25 / 11:08
Parkerad bil rejält repad
2018-09-25 / 10:36
Äldre man funnen avliden i Nyhammar - polisen misstänker inget brott
2018-09-25 / 09:24
Umeåföretag tar ställning inför Pride
2018-09-25 / 09:24
Äldre man försvunnen i Nyhammar - polisen söker med hundpatruller
RSS Feed
RSS Feed

 
Copyright © Bofab - Sverige All Rights Reserved - Powered by: SEO CMS - design by vidir